Duchovní příčina alergií podle Louise Bourbeau

Lisa Bourbeau je úžasná dáma, která má za sebou desítky let výzkumů lidské psychosomatiky. A protože věřím, že velké procento nemocí pochází právě z našich destruktivních myšlenek, chci uvést i její poznatky. Věřím, že uvědomit si to, je velmi mocné a pokud se s něčím takovým potýkáš, doporučuji přečíst si také článek, kde popisuji, jak se z alergie uzdravit a jak podpořit fyzické tělo, aby se to nezvrhlo do něčeho horšího. Článek si přečteš ZDE.

Nyní vám předám, co Lisa píše o Alergii z pohledu psychosomatiky.

ALERGIE

FYZICKÁ ROVINA

Alergie je přecitlivělá reakce organismu u níž hrají roli imunologické faktory.

EMOCIONÁLNÍ ROVINA

Člověk trpící alergií většinou prožívá averzi vůči někomu druhému a už jej nemůžu vystát. Má potíže přizpůsobit se určitému člověku nebo situaci. Nechává se příliš ovlivnit druhými, především těmi, na které chce udělat dojem. Často je dokonce přecitlivělý. Cítí se často napadený a brání se nepřiměřeně více místo toho, aby čelil tomu, čemu chce uniknout. 

Alergický člověk prožívá vnitřní rozpor. Jedna jeho část má něco ráda a další část se tomu brání. Stejně to má s ldimi – mí někoho velice rád a je na něm závislý. Na jedné straně touží po přítomnosti druhého a na druhé straně mu nějaký vnitřní hlas zase našeptává, že by se bez druhého měl obejít, protože taková závislost je nepřijatelná. Nakonec si na své milované osobě najde nějaké chyby.

Alergičtí lidé měli často rodiče, kde každý zastával v mnoha oblastech zcela rozdílné názory. Dalším aspektem alergie je to, že se stává prostředkem, jak přitáhnout pozornost druhých, především tehdy, pokud jde o alergii v tak silné formě, že se postižený člověk dusí a potřebuje pomoc druhých.

DUŠEVNÍ ROVINA

Trpíš-li alergií, najdi situaci nebo osobu, vůči které prožíváš nepřátelství, ale zároveň vyhledáváš její uznání, většinou jde o někoho z bližních. Myslíš si, že pokud budeš jednat podle očekávání druhého, bude tě na oplátku skutečně milovat. Přiznej si, že ses stala závislou na uznání nebo na vděku této osoby, a přestaň být přesvědčená, že se musíš podrobovat, aby tě druzí milovali.

Je zajímavé poznamenat, že pokud jde o stravu, člověk se stává alergickým často na něco, co má rád. Například má rád mléčné produkty, ale zároveň je na ně alergický. Jsi-li alergický na nějakou potravinu, není to náhodou tak, že se bojíš dopřát si právo prožívat potěšení plynoucí z dobrých stránek života? 

Navíc by pro tebe bylo mnohem snadnější a příjemnější myslet si, že můžeš získat pozornost lidí, které máš ráda, aniž bys kvůli tomu musela onemocnět. To, že ti někdy věnovali více láskyplné pozornosti, zrovna, když jsi byla nemocná, není důvod domnívat se, že je to jediný způsob, jak získat jejich pozornost teď. 

Jsi-li alergická na prach nebo na nějaké domácí zvíře, pak je možné, že se cítíš snadno napadaná ostatními. Jak jsi však na něco takového přišla? Navrhuji ti, aby ses zamyslela na svými vlastními agresivními myšlenkami, neboť strach, který prožíváme v souvislosti s naším okolím, je často jen odrazem dění v našem nitru. 

Místo, aby ses utvrzovala v tom, že tvou alergii způsobuje nějaký vnější faktor, navrhuji ti, aby ses poohlédla zpět, co se dělo v tvém životě během dvou hodin, které předcházely této alergické reakci. Zkus si především uvědomit, kdo ti připadal nesnesitelný. Protože druhé měnit nemůžeš. Nezbývá ti než se naučit pohlížet na ně očima svého srdce. 

Toto vše popisuje Lisa Bourbeau ve své knize Význam nemocí, tuto knihu jsem koupila ZDE

Přišlo nějaké uvědomění? 🙂 

Komentáře