MY – JAKO SOUBOR MIKROBŮ

Když jsem před deseti lety hledala informace ohledně mikrobiomu…

Když jsem si před deseti lety hledala informace ohledně mikrobiomu, našla jsem jen velmi málo informací. Navíc byli nepřesné a nic neříkající. Hledala jsem.. Chtěla jsem si tu autoimunitu prostě poléčit i přesto, že mi celý život tvrdili, že to NEJDE! Po několika týdnech googlení, čtení a studia, jsem pochopila, že kůže a tlustý střevo jsou sakra HODNĚ velký kámoši a když není šťastný střevo, tak není šťastná ani kůže. No a samozřejmě to dá jasně najevo. Ekzémem, kopřivkou, akné atd..

Tehdy jsem nacházela jenom články v ruštině a angličtině, které jsem si pracně překládala přes nějaký překladač na netu. V té době to byl spíš překladač/nepřekladač.. No, každopádně nakonec jsem tomu přišla na kloub a tehdy jsem začala svůj mikrobiom dávat dokupy. Bohužel nikde nebyli informace, jak na to, takže jsem si prošla obdobím pokus-omyl. Nenech se mýlit, to období trvalo asi rok, než jsem pochopila, co na mě působí dobře a co ne..

Dneska?

Dneska už je to hračka uzdravit si mikrobiom, protože máme spoustu informací, studií a materiálů, kde si to můžeme nastudovat. Máme i super produkty, které nám s tím pomáhají. I přesto mě fascinuje, že spousta lidí neví, že existuje jakýsi syndrom propustného střeva, který bych řekla, že spouští opravdu hodně zdravotních problémů.

Já sem tehdy šla cestou – pouze strava plus byliny. Proto mi to trvalo tak dlouho. Na druhou stranu díky za to, protože jsem za ten čas nasbírala fakt hodně moc zkušeností a znalostí, které nyní můžu sdílet s vámi.

Často se mě lidé ptají, jak to, že vidím ty souvislosti tak rychle a jak je možné, že hned vím, odkud vítr vane. No, teď už víte. Je to snad 12 let studia lidského těla v propojení s naší psychikou. Když řešíš jen tělo, je to začarovaný kruh. Když řešíš jen psychiku, je to taky začarovaný kruh. Když to ale propojíš, pochopíš!

A jak souvisí střevo s kůží?

No, hodně. Každopádně to bych moc předbíhala. Nejdříve by bylo fajn si říct, jak poznáme, že naše střevo je v pr… teda vlastně, tam je vždycky. Myslela jsem to tak, že tlusté střevo je narušený. Představ si plastovou láhev do níž vyvrtáš díry. Když do ní naleješ vodu, tak vyteče těma dírama. A teď si představ, co do střev jde. No a jak to asi vypadá, když to těma dírama jde zpět do těla? Fuj.

A takhle vypadá střevo většiny ,,moderní“populace. Jaká škoda!

V této rádoby moderní době naši prospěšní Mikrobi živoří a umírají hlady i přes míru jídla, které sníme. Protože není výživný. Pro nás prospěšné mikroby mají hlad a nemůžou se množit, proto vymírají a ztrácí sílu regulovat ty mikroby, které pro nás prospěšné nejsou, protože vytvářejí záněty a hodně toxinů.

Ty potom mají převahu před těmi dobrými a hle, problém je a světě! Nebo spíš, ve vašem střevě. Ale problém ve střevě rovná se narušení celého trávení, vaginálního mikrobiomu, stavu kůže, psychického stavu atd.. A když si do toho zobneme párkrát do roka antibiotika, tak to je konečná, přátelé.

Tohle je úplně zřejmý a pochopí to i laik, protože v dnešní době alergie, autoimunitní nemoci, ekzémy atd. vypadají, jako běžná záležitost. Což ale rozhodně není v pořádku!

Ta přemíra jídla v barevných obalech, který s přírodou nemají nic společného.. Achjo, tak moc jsme se od sebe vzdálili..

Když je naše střevo jako cedník, toxiny a kusy nestráveného jídla se vrací zpět do těla, může se to projevovat různě. Určitě to poznáme sníženou imunitou. Častý rýmičky? Bolesti hlavy? Únava? Alergie? Nechuť na sex? Náladovost? Podrážděnost? Kvasinkové infekce? Časté záněty? Ekzémy? Nespecifické bolesti? Průjmy? Zácpy? Bolesti kloubů? Špatné spaní? Autoimunitní ,,nemoci“? Akné? Padající vlasy? Nejde zhubnout? Nebo naopak přibrat?

Týká se tě něco z toho?

Jestli se tě něco z toho týká, nastraž uši, teda, v tomhle případě oči. Asi se tě týká problematika propustného střeva. Vím, že už je to skoro komerční téma a proplouvá to všude kolem tebe. Ale něco ti řeknu. Když se dají dokupy střeva, život je najednou šťastnější a barevnější. A víš proč? Protože střevo produkuje i hormony štěstí a spokojenosti.

Ten mikrobiom není jenom ve střevech, máme ho vlastně všude. Je všude. Vlastně jsme soubor mikrobů.

Dr. Vojáček jednu besedu začal slovy: Vy si myslíte, že jste lidi. Ale nejste! Jste mikroby. Haha a svým způsobem má asi pravdu..

A teď si představ, jaký je pro tvoje mikroby na kůži, když si na ní natřeš dezinfekci, pak jdeš umýt JARem nádobí, ještě cifem přelízneš linku, pak si umyješ ruce mýdlem a natřeš na ně (v lepším případě) krém, který má v sobě další toxický látky. No, ta kůže to zaprvé vsákne jako houba ale ta kůže na rukách právě pořádá pohřeb prospěšným bakteriím a oslabuje se. Tím vzniká prostor pro vnik nám neprospěšných patogenů. Proto možná ekzém ve spoustě případech postihuje právě ruce.

Všechno naopak 🙂

Pro zdravý tělo je malá míra těchto látek v pohodě, protože se s tím umí ,,poprat“ale pro oslabené tělo je to fakt hodně špatný.

A co s tím? No, je to jednoduchý. Prostě potřebuješ udělat změnu! Už brzy vyjde webinář na tohle téma a všechny moje zkušenosti jak s mojí autoimunitou, tak autoimunitou ostatních atopiků, lupenkářů a dalších ..

Musíš pořešit stravu, očistu organismu, vyhledání potravin, který ti nedělají dobře, stres, zařadit správnou výživu, pohyb a časový harmonogram, a to ve správné posloupnosti. Zní to složitě co? Ale neboj všechno se brzy dozvíš v tom webináři.

Pokud chceš začít něco dělat, tak si objednej netoxický prostředky do domácnosti, to je super první krok. Ty toxický vyhoď z okna. A nebo je radši odvez do nebezpečného odpadu…

Já objednávám tady a většinou nakupuju výrobky Tierra Verde, ty mi vyhovují. A klidně začni i základními probiotiky, které ti pomůžou s osídlením střev dobrými bakteriemi. Tady se o probiotikách, které doporučuji já dočteš více.

Ještě si můžeš přečíst v článcích, které jsem napsala o alergii a propustném střevu. Vše najdeš v sekci články.

Díky za pozornost a přeju ti spokojený mikrobiom :))

PS: Pokud ti tento článek něco dal, klidně ho sdílej dál svým známým.

Brzy na viděnou na webináři, jak mikrobiom souvisí s ekzémem a další autoimunitou.

Harmonyvibes.cz

Tagy:
Komentáře